Pincér – vendégtéri szakember

Pincér

3 ÉVES KÉPZÉS
Pincér – vendégtéri szakember
Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
    felszolgál; a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt, kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok  számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

Képzési idő: 3 év

(Felnőttoktatásban, esti munkarendben 2 év)

Feltételek:

  • évfolyam sikeres elvégzése
  • szakmai és egészségügyi alkalmasság

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 27. § (4) bekezdése szerint iskolai rendszerű szakképzésbe csak olyan tanulót lehet felvenni, aki az adott szakképesítésre a szakmai és vizsgakövetelményben előírt egészségügyi alkalmassági, továbbá a pályaalkalmassági követelményeknek megfelel, és ez alapján előreláthatóan nincs akadálya a komplex szakmai vizsgára bocsátásnak.

 

 

3 évfolyamos szakképzés

Jelentkezési lap 3 évfolyamos szakképzésre


További lehetőségek: közvetlenül a képzés elvégzése után 2 év alatt az érettségi megszerzése.


További tanfolyami lehetőségek iskolánkban:

Barista tanfolyam

Hegedüs László barista és az Umami Coffee Roastery tulajdonosa vezetésével

Mixer tanfolyam

Galambos Péter, Grand Marnier magyar bajnok, a Koktél patika vezetője oktatásában

További részletek

Tanfolyam

Megosztás ezzel:
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print