Szakközépiskola

A szakközépiskolai képzésben a 8. osztály elvégzése után azonnal a leendő szakmájukkal foglalkoznak a diákok, és 3 év alatt OKJ-s szakmát tudnak szerezni. Ezt követően lehetőségük lesz plusz 2 év alatt az érettségi megszerzésére.

SZAKKÖZÉPISKOLA

3 éves szakképzés: 9-11. évfolyam,
szakács (34 811 04), pincér (34 811 03), cukrász (34 811 01)

Az általános iskola 8. osztályára épül a képzés.

A szakmai tantárgyak mellett közismereti tárgyak oktatása is történik. Tanulóink a szakmai vizsga sikeres letétele esetén szakképesítő bizonyítványt kapnak a választott szakmából.


Szakács

Szakács

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása. A betölthető munkakörökből néhány: szakács, diétás szakács, étkezdei szakács, grill szakács, hajószakács, hidegkonyhai szakács, melegkonyhai szakács, pizza készítő.

 

 

 

 

 

 


Pincér

Pincér

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel. A betölthető munkakörökből néhány: pincér, étkezőkocsi felszolgáló, éttermi felszolgáló, főpincér, hajópincér, italpincér.

 

 

 

 

 

 


Cukrász

Cukrász

A cukrász szakember a cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban a termelési tevékenységeket végzi, felelős a technológiai, higiéniai, munkavédelmi szabályok betartásáért. A betölthető munkakörökből néhány: cukrász, fagylaltkészítő, karamell cukrász, marcipánfigura készítő, süteménykészítő, tortakészítő.

 

 

 

 

 

 

 


Képzési idő: 3 év

Feltételek:

  • évfolyam sikeres elvégzése
  • szakmai és egészségügyi alkalmasság

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 27. § (4) bekezdése szerint iskolai rendszerű szakképzésbe csak olyan tanulót lehet felvenni, aki az adott szakképesítésre a szakmai és vizsgakövetelményben előírt egészségügyi alkalmassági, továbbá a pályaalkalmassági követelményeknek megfelel, és ez alapján előreláthatóan nincs akadálya a komplex szakmai vizsgára bocsátásnak.

Jelentkezési lap 3 évfolyamos szakképzésre


 


További lehetőségek: közvetlenül a képzés elvégzése után 2 év alatt az érettségi megszerzése.


További tanfolyami lehetőségek iskolánkban:

Barista tanfolyam

Hegedüs László barista és az Umami Coffee Roastery tulajdonosa vezetésével

Mixer tanfolyam

Galambos Péter, Grand Marnier magyar bajnok, a Koktél patika vezetője oktatásában

További részletek

Tanfolyam

Megosztás ezzel:
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print