Nyertes pályázat 2018

„A jövő vendéglátó ipari szakembereiért” Alapítvány 2018-ban Erasmus+ pályázatot nyert a Tempus Közalapítványnál.

Konkrét tartalom:

  • Tanulók szakmai gyakorlata:

    24 fő (6 fő hátrányos helyzetű)

– Feltételek: 18. év betöltése utazáskor

pincér, szakács, cukrász, vendéglátásszervező – vendéglős tanuló

– Gyakorlati idő: 112 nap + 2 nap utazás

– Támogatott: utazás, ellátás, szállás, biztosítás, 180 óra olasz nyelvi képzés

– Gyakorlat végén: EUROPAS MOBILITY BIZONYÍTVÁNY

  • Szakmai út: 30 fő

10 fő tanár (lehetőleg szakoktató)

10 fő gyakorlati hely képviselő (vállalkozó)

10 fő Marco Polo

– Időtartam: 5 nap + 2 utazás (2 turnus)

– 30 kreditként beszámítható továbbképzésnek (277/1997. (XII.22.) Kormányrendelet 5.§ 3) c. pont

 

 

 

ERASMUS+ PROGRAM

Szerződésszám: 2018 – 1- -HU01 – KA102 – 047446

Általános adatok:

Kedvezményezett: „A jövő vendéglátó ipari szakembereiért” Alapítvány

Partner: Marco Polo Gazdasági csoport

Célterület: Olaszország (Treviso – Grado megye)

Megvalósítás: 2018. IX. 01. (24 hó)

Támogatás: 160.578 euró (kb. 49.800.000.-Ft)

A Pályázat adatai:

ERASMUS+ PROGRAM
Szerződésszám: 2018 – 1- -HU01 – KA102 – 047446

Általános adatok:

Kedvezményezett: „A jövő vendéglátó ipari szakembereiért” Alapítvány
Partner: Marco Polo Gazdasági csoport
Célterület: Olaszország (Treviso – Grado megye)
Megvalósítás: 2018. IX. 01. (24 hó)

ERASMUS + program
Egyének tanulmányi célú mobilitása pályázati kategória
Tanulók és munkatársak mobilitása pályázati tevékenység
Szakképzési tanulók és munkatársak mobilitása pályázattípus

Pályázat száma: 2018-1-HU01-KA102-047446
Projekt azonosítók:
Munkaalapú tanulás az olasz gasztronómiával
Projekt kezdete 2018. 10. 01
Projekt teljes időtartama 24 hónap
Projekt vége 2020. 09. 30

Pályázó neve „A jövő vendéglátóipari szakembereiért” Alapítvány
PIC kód 908077723
Azonosító szám 17-01-0000050

Partner intézmény Marco Polo G.E.I.E
PIC kód 948639631
Azonosító szám TV-319672

A pályázat rövid leírása

„A jövő vendéglátóipari szakembereiért” Alapítvány által elnyert ERASMUS + pályázati program keretében 24 fő tanulónknak szakács, cukrász és pincér szakmában nyílik lehetőségük szakmai tudásuk továbbfejlesztésére Olaszországban, egy 112 napos szakmai gyakorlaton. A szakmai tudás mellett látókörük is kiszélesedik egy idegen kultúrában és környezetben eltöltött idő alatt, fejlődik idegen nyelv ismeretük és kapcsolatépítő képességük.

A partnerként együttműködő intézmény, a Marco Polo G.E.I.E segíti a kiutazókat, hogy a lehető legjobb helyen végezhessék a szakmai gyakorlatukat, mivel a csoport kiterjedt vendéglátóipari és szállodaipari kapcsolatrendszerrel rendelkezik Észak-Kelet Olaszországban. A kiválasztott munkahelyek színvonala hozzájárul a tanulók szakmai és nyelvi fejlődéséhez. A munkaerő-piacra történő belépés előtt olyan gyakorlati tapasztalatot szereznek, melyet a hazai vállalkozásoknál elhelyezkedve közvetíteni tudnak. A diákok iskolánkban beszámolnak tapasztalataikról, ösztönzik diáktársaikat a későbbi mobilitásra, a szakmai ismeretek tanulására.

A kiutazás előtt egy 18 hetes olasz nyelvi és kulturális felkészítési programba vesznek részt, emellett a pszichés tényezőkre is próbáljuk felkészíteni őket. A nyelvi felkészítés során az olasz nyelv alapszintű elsajátítása a cél, hogy meglegyenek a kint tartózkodás során a napi kommunikáció alapjai, valamint a gasztronómia alapszókincsének megtanulása is fontos momentum. A kiutazók mentorálásáról, szakmai-, nyelvi-, és személyi fejlődéséről a küldő és fogadó fél közösen gondoskodik.

A projekt keretében megvalósul 30 fő iskolai és/vagy vállalati szakoktatók, szaktanárok kiutazása is egy 5 napos szakmai továbbképzés, tanulmányút keretében. A kint tartózkodás szakmai programját a fogadó partner állítja össze, melynek keretén belül olyan gyakorlati tapasztalatokat ad át, mely a vendéglátós szakma új trendjét, új eszközeit érinti. A program szeretné bemutatni a magyar oktatók számára a kinti szakmai tapasztalatokat, hogy ők is motivációt szerezhessenek, megújuljanak, fejlődjenek, a megszerzett új ismereteket a hazai oktatás szolgálatába tudják állítani. Az üzemlátogatások kapcsán képet kapnak a vendéglátó üzemek és partnerek kapcsolatairól, hogyan befolyásolják a jó kapcsolatok a szakácsok, vendéglátósok és pincérek munkáját.

A haza érkező oktatók iskolájukban vagy vállalkozásuknál előadást tartanak az út szakmai tapasztalatairól, tudásukat kamatoztatják a versenyfelkészítések és a minden napi munkájuk kapcsán.

A diákok és szakoktatók mobilitása erősíti, támogatja a duális szakképzést intézményünkben, hiszen olyan szakmai tapasztalatokkal lesznek gazdagabbak, amit bele építve az oktatásba, mind az iskolai, mind a vállalati részről együttesen tudják támogatni a jövő szakképzését a szakács, cukrász, pincér, vendéglátásszervező képesítésekhez.

A diákok által összeállított közös gasztronómiai könyv, melyben olasz ételek és édességek receptjei, jellegzetes olasz italok elkészítésével, felszolgálásával kapcsolatos ismeretek szerepelnek majd, hosszú távon felhasználható lesz a kerettantervben szereplő nemzetek konyhái témakörnél mind a diákok, mind az oktatók számára.

Kapcsolódó oldalak:

Felhívás diákoknak

Felhívás szakoktatóknak

Megosztás ezzel:
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print